Informatika 5

Globalni plan – Redni broj teme:

1. Operativni sistem (14 časa)
2. Rad sa textom (14 časa )

Program Microsoft Word – pokretanje

1387107313

Osnovne alatke Home menija:

6448500

TEKST ZA KOPIRANJE – WORD TEST

Neočekivane lepote Japana

PASUS 1: Iako se lepote Japana uglavnom povezuju sa trešnjama u cvatu i ukusnim sušijem, ta zemlja ima još mnogo toga da ponudi.

Pravo na plažu

PASUS 2: Zuši i Enošima plaže su na oko sat vremena vožnje vozom od Tokija. Ako imate više vremena, pođite do Niđima ostrva prekrivenog belim peskom, do kog vam je potrebno oko tri sata plovidbe. Plaža je popularna među surferima i ima mnogo pansiona u kojima možete iznajmiti bicikle. Kako biste se potpuno udaljili od uobičajene slike Japana, pođite u subtropska Jaejama ostrva koja su blizu Tajvana. Jedno od njih, Taketomi, naseljava svega oko 400 ljudi, ali zato nudi mnoge prirodne lepote.

Roštiljanje u prirodi

PASUS 3: U gusto naseljenim gradovima Japana, lokalno stanovništvo odlazi u javne parkove, kada se uželi provoda u prirodi. Žurke se tolerišu, pod uslovom da svako počisti nered iza sebe. Jojogi park u Šibuji i Ueno park u Taitu, oba u Tokiju, popularni su među stanovnicima, zato što se nalaze na obalama reke Tamagave.

Istražite Japan na dva točka

PASUS 4: U Tokiju je vlažnost vazduha veoma visoka, što vam može smetati prilikom bavljenja fizičkim aktivnostima. Zato sebi zacrtajte realne ciljeve kad je reč o obilasku grada biciklom. Odličan izbor je Šova Kinen Koen memorijalni park koji ima 14 kilometara biciklističkih staza, ali i zabavne aktivnosti za decu.

Inače, u Japanu je moguće veoma povoljno iznajmiti bicikl i to putem sajta, ili u specijalizovanim radnjama, kao što je MUJI.

3. Uvod u multimediju (8 časa)

Digitalna pismenost

Autorska prava